Regional

Governació àmplia el nivell 3 de preemergència, per risc màxim d’incendis forestals, a tota la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Governació i Justícia, a través del Centre de Coordinació d’Emergències, ha ampliat hui, divendres 12 de setembre, el nivell 3 de preemergència, per risc màxim d’incendis forestals, a tota la Comunitat Valenciana.

CP-020L’Agència Estatal de Meteorologia preveu un dia «amb cel poc nuvolós o ras, amb intervals de núvols d’evolució a la vesprada a l’interior nord. Temperatures mínimes sense canvis o en ascens lleuger, i màximes sense canvis a l’interior i en descens lleuger al litoral. Vents de component oest
fluixos amb brises a la vesprada».

La Conselleria de Governació i Justícia recorda que el nivell 3 de preemergència o de risc màxim d’incendis forestals significa la prohibició de fer cap classe de foc, ni en les zones recreatives autoritzades i habilitades.

Davant d’esta situació, el CCE manté contacte directe amb tots els ajuntaments i organismes d’emergència afectats a fi d’informar-los de l’evolució de la preemergència de hui. Els efectius del pla especial davant del risc d’incendis forestals de la Comunitat Valenciana estan en alerta per si han d’intervindre.

Finalment, el CCE i la Conselleria de Governació i Justícia fan una crida a la prudència de la societat en general per a evitar els incendis forestals tant com siga possible, i per a respectar i complir sempre les normes que es deriven del decret de preemergència.

Consells a la població sobre incendis forestals

No fer cap classe de foc.
No fumar a la muntanya, ni tirar puntes de cigarret o mistos des del vehicle.
No utilitzar artefactes o material explosiu: petards, masclets, carcasses, etc.
No tirar mai fem a la muntanya, sinó al contenidor del municipi més pròxim.
En la muntanya o prop, no utilitzar sense autorització ferramentes o motors que puguen produir purnes o foc.
Si es detecta un incendi, comunicar-ho immediatament al telèfon 112 Comunitat Valenciana, sense pensar que algú ho deu haver fet ja, o donar-ne l’avís a les autoritats més pròximes.
En cas d’incendi, seguir sempre les indicacions del personal que té atribuïdes les missions de vigilància i extinció. Són els que vetlen per la nostra seguretat.