El Campello

La xiqueta Teresa Lanuza Ortiz del col·legi El Vincle, farà de Jaumet els pròxims 8 i 9 d’Octubre.

El passat 18 de setembre van ser elegits, en les instal·lacions del C.P. El Vincle, les xiquetes i xiquets que enguany s’encarregaran d’interpretar la representació històrica de l’entrada del rei Jaume I a València, dintre dels actes que tradicionalment organitza la comissió per commemorar el 9 d’Octubre.

jaumet 2015Des de principi de curs ha tingut lloc el concurs de recitació de poesia Jaumet, que es realitza cada any en un col·legi diferent del Campello, i enguany s’ha fet al Col·legi El Vincle. Aquest concurs està organitzat per la Filà Jaume I i l’associació Fireta de Sant Jaume-comissió 9 d’Octubre per promocionar l’aprenentatge de cor de composicions poètiques entre l’alumnat de cinqué i sisé de primària. En la edició d’aquest any, que celebra el 11é aniversari, cal destacar la gran participació del professorat que va fer una selecció prèvia del candidats, per facilitar l’elecció a la comissió dels personatges, donat l’excel·lent nivell dels xiquets i xiquetes que es van presentar. També ha estat molt important la implicació de la direcció del centre i de la resta d’alumnes no elegits, preparant balls i altres activitats per a portar a bon terme les representacions dels propers 8 i 9 d’octubre.

Cada any, molts xiquets dels col·legis aprenen a recitar vers a vers de memòria, un text elegit per la Filà Jaume I i, en aquest cas, els concursants, un darrere l’altre, han recitat la composició amb molta gràcia i serietat. La cosa ha agradat tant que s’han escoltat grans ovacions i aplaudiments dedicats als petits rapsodes. Posteriorment a la primera tria feta pel professorat, membres de la fila Jaume I i de la comissió, han fet de jurat i han triat a tots aquells que intervindran en la representació.

Des de la Filà Jaume I i l’associació Fireta de Sant Jaume-comissió 9 d’Octubre volem agrair l’esplèndida col·laboració entre els Col·legis del Campello per preparar activitats, balls, vestits i estendards i així, fer més lluït i més espectacular l’acte, contribuint així a convertir el dia nacional de tots els valencians en un dels més importants per al nostres escolars, a més de donar-los a conèixer la cultura, la història i les tradicions valencianes.

També, des de l’organització, volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament, la Junta festera de Moros i Cristians i la comissió d’ambaixadors que faciliten que un any més, siga possible la celebració d’aquestes representacions.

Els xiquets triats finalment han segut:
JAUMET: Teresa Lanuza Ortiz
ALI BATÀ: Beatriu Molina Gomis
REI ZAYAN: Angy Ruzafa Cannizzo
NARRADORS: Alicia Aracil Cutillas, David Garnés Poveda, Amaya Baeza Moñinos, Paula Ortiz Vizcaíno
MOCAORÀ: Elena Martín García, Aitana Lledó Cuber