Local

COMPROMÍS PEL CAMPELLO DENÚNCIA L’AUGMENT DE L’ATUR I LA PASMOSITAT DE L’EQUIP DE GOVERN PPDECIDO

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament del Campello, Benja Soler, denuncia que per tercer mes consecutiu el nombre de persones aturades continua augmentant al Campello.
Aquest col•lectiu, en el passat mes d’octubre es situa en 2.318 persones aturades, 49 més que en setembre, i 126 més que en juliol.

9187210Soler considera molt greus aquestes dades, tenint en compte que, dels 2.318 aturats, 1.142 són persones majors de 44 anys, una franja d’edat que troba cada vegada més dificultats en el mercat de treball, i li segueixen els que estan en la franja d’edat de 25 a 44 anys, i molts d’ells són aturats de llarga duració. El regidor mostra la seva preocupació perque ni tan sevol en els mesos de temporada alta del turisme i l’hostanería han minvat les llistes d’atur.

Soler considera que davant aquesta situació cal posar en marxa una política municipal d’incentius per a la creació d’ocupació estable. En aquest sentit, el regidor de Compromís proposa:

• Acondicionament de terrenys públics del terme del Campello per a la instal•lació d’indústries complementàries al desenvolupament del sector turístic.

• Disseny d’una política urbanística que afavorisca un model de creixement sostenible del poble i que aporte solucions a les mancances del PGOU (aprovat en solitari pel PP).

• Potenciar el xicotet comerç, els tallers i la indústria local. Revisar l’actuació en l’autorització del mercadet del Pla Barraques que pot resultar lesiu als interessos generals del comerç local.

• Elaborar i posar en marxa un pla de formació professional per a les persones aturades.
El regidor de Compromís considera que l’equip de govern del PP-DECIDO navega en la desorientació més absoluta, sense projecte que oferir a la població campellera, i es mou en el terreny de les ocurrències. Això sí, sempre amb un denominador comú, afavorir l’especulació en terrenys i en negocis amb moltes ombres.